2022. augusztus 16., kedd
Címlap Könyvtárunkról Dokumentumok

Üdvözöljük a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény honlapján

Alternative content

Get Adobe Flash player

Adatvédelmi tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

 

 

A Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

adatkezelési tájékoztatója


A Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény kiemelt jelentőséget tulajdonít a használóktól származó személyes adatok védelmének és biztosítja a könyvtárhasználók információs önrendelkezési jogát.

Az intézmény a használók személyes adatait a 2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról (a továbbiakban Rendelet), valamint a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló jogszabályok előírásainak megfelelő módon kezeli. A könyvtári adatkezelés jogalapja az 1997. évi CXL. törvény, valamint a fenntartó által jóváhagyott hatályos Használati Szabályzat.

A Rendelet értelmében az a természetes személy, aki személyes adatait az intézménynek megadja, az adatkezelés érintettjévé válik, a dombóvári Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény pedig adatkezelőnek minősül.

Az intézmény a személyes adatokat célhoz kötötten, bizalmasan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli. Gondoskodik azok integritásáról és biztonságáról, megteszi a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja a szükséges eljárási szabályokat.

Az adatkezelés jogalapja a jogi kötelezettség teljesítése. Az 1997.évi CXL. törvény 57.§ (1) előírja, hogy „ A használónak a beiratkozáskor a következő személyes adatait kell közölnie és igazolnia: természetes személyazonosító adatok és lakcíme”. A Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény Használati Szabályzatának 1.6 szerint „Beiratkozáskor, személyes regisztráláskor, hosszabbításkor, a kezesség vállalásakor és az adatok változásának kártyabejelentésekor az adatokat érvényes arcképes személyazonosító okmány és lakcím bemutatásával igazolni kell: természetes személy esetében: név, születési családi és utónév, anyja születési családi és utóneve, születési hely és idő, állandó lakcím, tartózkodási vagy levelezési cím.”

A beiratkozás/regisztráció során a könyvtárhasználó további személyes adatokat is megadhat. A Használati Szabályzat szerint „ Kapcsolattartás és egyes szolgáltatások igénybe vétele érdekében a használónak célszerű egyéb elérhetőségi adatait is megadnia (e-mail, cím, telefonszám)”.

A könyvtárhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos kérdéseikkel, panaszaikkal a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény adatvédelmi felelőséhez fordulhatnak, aki az intézmény vezetőjének a helyettese.


Dombóvár, 2018. május 10.


                                                                                                               

 
Címlap Könyvtárunkról Dokumentumok

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.